Barometer


 

Je eigen barometer; weet jij wat voor weer het bij jou is?

 

Weet je nog hoe dat werkt een barometer? Je tikt zachtjes tegen het glas en dan kun je zien welke kant de naald onder het glas op gaat. Gaat hij omhoog dan loopt de luchtdruk op en krijgen we waarschijnlijk beter weer; gaat hij naar beneden, dan kan het gaan regenen. Maar het blijft ingewikkeld het weer te voorspellen.

Wij kunnen ons lichaam op een soortgelijke manier gebruiken om exacte informatie te krijgen over hoe het met ons op een bepaald moment voorstaat. (gesteld dat je dat wilt weten....!)dat gaat als volgt:

  1. Kies een deel van je lichaam-zoals borst of buik, of zoals bij mij; keel en borst-dat volgens jou bijzonder gevoelig is voor stress en problemen.
  2. Als je de plek hebt bepaald, kan je je'Eigenbarometer'worden waarop je kunt afstemmen; elke dag kun je op verschillende momenten aandacht geven aan gewaarwordingen die je daar regelmatig voelt. Als je onder druk staat, zul je gewaarwordingen van spanning en onbehagen voelen. Al naar gelang de omvang van je problemen, kunnen deze gewaarwordingen intens of minder intens zijn en veranderen naarmate je ze aandacht geeft.Als je ontspanning en plezier ervaart en daar weer op afstemt, zul je vaak heel andere gewaarwordingen opmerken.
  3. Dit gaat niet vanzelf, maar je zult zien, als je dit regelmatig doet, even checkt, dat je subtiele variaties beginnen op te vallen, die je gedetailleerd en tijdig informatie bieden over hoe je je van moment tot moment voelt, lang voordat je je bewust wordt in je geest.
  4. Als je afstemt op je Eigen Barometer kun je altijd, als je dat wilt, een ádemruimte' nemen om je te helpen bij een moeilijke of onbehaaglijke situatie te blijven. Je kunt er ook voor kiezen de gewaarwordingen moment voor moment te volgen en bij ze te blijven zoals ze zijn.....ze alleen maar op te merken.....zo goed mogelijk te aanvaarden hoe ze zijn.....en moment voor moment bij je ervaring zijn.

Ben benieuwd wat je hiervan vindt, je kunt hieronder reageren.

Beveiligingscode
Vernieuwen